Συμβουλές για την αποφυγή απάτης για κατοικίες

Τελευταία ενημέρωση: 25 Μάιος 2023

 

Σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο κόσμο των μέσων ενημέρωσης είναι συχνά δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ του αληθινού και του ψεύτικου. Αν κάτι μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό , συνήθως είναι. Δεν είναι εύκολο να ξέρεις τι να ψάξεις και τι να είναι προειδοποιητικό σημάδι. Με αυτό το κείμενο, η Rentola ελπίζει να κάνει να αναγνωρίσετε πιο εύκολα , τον κώδωνα κινδύνου πριν να είναι  πολύ αργά.

Φωτογραφίες απ’ το σπίτι

Μια σοβαρή διαφήμιση έχει καθαρές και ευδιάκριτες εικόνες.Στη σημερινή κοινωνία είναι εύκολο να δείτε φωτογραφίες σπιτιών τις οποίες δεν έχετε τραβήξει μόνοι σας ή ακόμα και να είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Όπως εσείς θέλετε να αγορασετε το σπίτι , έτσι και ο πωλητής θέλει να το ξεφορτωθεί. Είναι επωφελές και για τους δύο, ο πωλητής να ανεβαζει αρκετές και καθαρές φωτογραφίες με το πως δείχνει το σπίτι.Αν μια διαφήμιση περιέχει μόνο εικόνες της πρόσοψης ή  δείχνει κάτι που μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου , είναι ένα προειδοποιητικό καμπανάκι. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με τον  υπεύθυνο επικοινωνίας και να ζητήσετε παραπάνω φωτογραφίες αν  δεν είστε σίγουροι!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Μια ακόμα συμβουλή είναι να επικοινωνήσετε με έναν σοβαρό ιδιοκτήτη σπιτιού που έχει μια σωστή επιχείρηση με ενοικιαζόμενα σπίτια. Λάβαμε μια λίστα, η οποία ονομάζεται “Λίστα Ιδιοκτητών”, όπου μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε πληροφορίες για σοβαρούς ιδιοκτήτες σπιτιών  ανάλογα με την χώρα που θέλετε με INSERT COUNTRY

Το πλεονέκτημα στην απευθείας επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, είναι ότι μπορεί να έχετε προτεραιότητα ή ευκαιρία για ένα διαμέρισμα που σύντομα θα είναι αδειο.

Η ΤΙΜΗ

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό? Τότε συνήθως είναι!

Πρέπει να προσπαθήσετε να σκεφτείτε λογικά σε ένα στάδιο όπως αυτό.Είναι πιθανό ένα διαμέρισμα σε αυτή την περιοχη και με αυτα τα στανταρ να πουληθεί ή να ενοικιαστεί σε αυτη  την τιμη? Υπάρχουν συμπληρωματικά κόστη που επέλεξαν να μην διαφημιστολυμ? Ενας απατεώνας θα προσπαθήσει να παραμείνει κάτω απ’ τη μέση τιμή της αγοράς για να προσελκύσει απεγνωσμένους ενοικιαστές. Διπλοτσεκάρετε τις πληροφορίες προτού υπογράψετε κατι και προτιμήστε να ζητήσετε πολλά παρά πολύ λίγα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ένα μεγάλο προειδοποιητικό σημάδι, ειναι το κειμενο της διαφήμισης. Αν το κείμενο είναι ημιτελές στα αγγλικά,θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Αν η περιγραφή είναι ασυνάρτητη, μπορεί να υποδεικνύει οτι το κειμενο μπορεί να  εχει υποβληθει σε προγραμμα  έτσι ωστε να προσελκύσει αγοραστές. ΄Ένας ανθρωπος  που δεν είναι ο ιδιοκτήτης του  σπιτιού ή δεν  το έχει επισκεφθεί ποτέ, είναι δύσκολο να περιγράψει πως μοιάζει  ή την γύρω περιοχή. Αυτός είναι ένας πολύ ευκολος τρόπος να διακρινετε μια ψευτικη  διαφημιση. Οι περισσότεροι απατεώνες ζουν στο εξωτερικό και παριστάνουν ότι θέλουν να νοικιάσουν/πουλήσουν το σπίτι  που έχουν  στην ΠΕΡΙΟΧΗ..(βαλτε χωρα). Επίσης δώστε προσοχή στην περιγραφή του σπιτιού στο συμβόλαιο καθώς τις περισσότερες φορές δεν ταιριάζει με το σπιτι του ενδιαφέροντος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Ελένχετε πάντα ότι το  τηλεφωνο που έχετε είναι σωστό. Η διευθυνση email  φαινεται λογική ή είναι σε διαφορετικό όνομα? Μιλάει διαφορετική γλώσσα απ’ αυτή που είναι γραμμένη η διαφήμιση? Όλα αυτά τα μικρά πράγματα που μπορεί να μην σκέφτεστε, δείχνουν σημάδια απατεώνα. Ελένξτε όλες τις πληροφορίες που έχετε και καταναλώστε περισσότερο  χρόνο προκειμένου να είστε ασφαλείς.

 

Καλή επιτυχία  στην αναζήτησή σας!

Ψάχνετε για ενοικίαση; Αναζήτηση μεταξύ 16.733 διαθέσιμων ακινήτων
Αναζήτηση τώρα