Μετακομίζεις για πρώτη φορά? Αυτά πρέπει να έχεις υπόψιν σου!

Latest update: May 25, 2023

 

Αν μετακομίζετε  για πρώτη φορά απ το σπίτι, μπορεί να  υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε και σίγουρα πολλά περισσότερα που δεν έχετε σκεφτεί καν ότι πρέπει να κανονιστούν.Σε αυτή την ευχρηστη λίστα συλλέγουμε πολλά που θα  πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να τακτοποιήσετε ώστε να διευκολύνετε την μετακόμισή σας απ’ το σπίτι

 

1. Προϋπολογισμός

Το πρώτο και πιό σημαντικό πράγμα είναι να έχετε έναν προϋπολογισμό. Ακόμα όμως και αν δεν έχετε κάνει ή δεν έχετε τα εργαλεία να κάνετε, μην ανησυχείτε.Ο προϋπολογισμός δεν χρειάζεται να είναι κάτι περισσότερο από μια εκτίμηση του κόστους ή πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Φυσικά, ο προϋπολογισμός θα πρέπει να διαμορφώνεται ανάλογα με το εισόδημα που έχετε ή  τυχόν αποταμιεύσεις που έχετε διαθέσιμες για την μετακόμιση.

Εφόσον είστε έτοιμοι να μετακομίσετε, ξέρετε ήδη  τα διάφορα πάγια έξοδα, όπως το επερχόμενο ενοίκιό σας.Αν συγκεντρώσετε  όλα τα πάγια έξοδά σας, θα μπορέσετε να δείτε τι σας απομένει  για να διαθέσετε σε άλλα  πράγματα και τι  σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας ,όσον αφορα ένα ταξίδι αναψυχής για παράδειγμα.

Αυτό πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε πριν μετακομίσετε, έτσι ώστε να μην εκπλαγείτε όταν πληρώσετε το ενοίκιο και συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε χρήματα επειδή μόλις αγοράσατε μια μεγάλη τηλεόραση. Ειδικά την πρώτη φορά που θα μετακομίσετε και χρειαστεί να αγοράσετε έπιπλα  για παράδειγμα, το οποίο είναι ένα μεγάλο έξοδο, καλό είναι να έχετε μια ιδέα  για το πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσετε για αυτό που θέλετε.

Ο προυπολογισμός λοιπόν είναι το Α και το Ω για να αντιμετωπίσετε σωστά αυτή την αλλαγή στη ζωή σας.

 

2. Γραπτό συμβόλαιο

Like many other monumental things in life, it is important that it goes right. A written contract is the safest way to get a legally binding agreement where everything from your rent to your rights and obligations is stated. What is important is that regardless of whether you are moving into your own home or whether you may just be moving in with a friend, it is equally important that you get a written contract. It is the basis, as I said, for what it is that applies to you and is extremely important if, for example, you are to refer to an authority that you live in a certain place, for example if you are to apply for housing allowance. Regardless of the situation… WRITE CONTRACT.

Όπως άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή,  πρέπει να φροντίσετε να γίνει σωστά. Ένα γραπτό συμβόλαιο είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να εξασφαλίσετε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία, κατα την οποία αναφέρονται όλα, από το ενοίκιο μέχρι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. Αυτό που επίσης είναι σημαντικό ανεξάρτητα απο το αν μετακομίζετε σε δικό σας σπίτι ή εαν απλά μετακομίζετε με έναν φίλο, είναι να έχετε ένα γραπτό συμβόλαιο. Είναι η βάση όπως προανέφερα να είναι ξεκάθαρο τι ισχύει για εσάς και πολύ σημαντικό αν για παράδειγμα αιτηθείτε για κάποιο δάνειο σπιτιού. Ανεξάρτητα από την κατάσταση: ΓΡΑΨΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

 

4. Ασφάλεια

Κάτι άλλο που είναι εξίσου σημαντικό να γίνει , είναι η ασφάλεια. Υπάρχει ασφάλιση σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο σπίτι σας. Όταν μιλάμε για ασφάλιση, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, με διαφορετικές χρεώσεις, καλύπτοντας διαφορετικά πράγματα.Το σημαντικό σε αυτή την περίπτωση , είναι η ασφάλεια σπιτιού αλλά μπορεί  να διαφέρει αν καλύπτει το ηλεκτρονικά του σπιτιού ή και άλλα πραγματα. Για να διαλέξετε αυτή που σας καλύπτει καλύτερα, είναι σημαντικό να ενημερωθείτε και να σκεφτείτε  τι είναι σημαντικό για εσάς. Για παράδειγμα, αν δεν έχετε τηλεόραση, μπορεί να μην χρειαστεί μια πιο ακριβή ασφάλεια που να καλύπτει τα ηλεκτρονικά, αλλά αν είστε gamer, ίσως είναι καλή ιδέα.

 

5.ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Αν δεν έχετε μετακομίσει ξανα, να ξέρετε ότι υπάρχουν πράγματα που  λειτουργούν και δεν έχετε σκεφτεί μέχρι ΄τώρα ότι πρέπει  να τα κανονίσετε εσείς. Για παράδειγμα, πηγαίνετε σπίτι και το ιντερνετ λειτουργει. Αλλά τώρα είναι κάτι που ενδεχομένως θα κάνετε και πρέπει να εξοικοιωθείτε με αυτό. Μάθετε τι είδους δυνατότητες υπάρχουν στο σπίτι που θα μετακομίσετε και τι συμπεριλαμβάνεται στο ενοικιο. Θα πρέπει να αναφέρεται στο συμβόλαιο.;). Αν πρόκειται να το κανονίσετε εσείς, θα πρέπει να είστε σίγουροι τι ακριβώς θα κανονίσετε. Η αγορά ενός  router  για παράδειγμα. Αν δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς χρειάζεστε, η Google είναι ο καλύτερός σας φίλος

Εκτός απ’ το ίντερνετ,μπορεί επίσης να χρειαστεί να εγγραφείτε  για  συνδρομή για την ηλεκτρική σας ενέργεια. Αυτό εξαρτάται  από την μίσθωση που παρέχουν, αλλά αν πρόκειται να διαλέξετε εσείς έναν πάροχο ηλεκτρισμού, υπάρχουν πολλές επιλογές με ελαφρώς διαφορετικό προφιλ. Το Google και σε αυτή την περίπτωση είναι ο καλύτερος φίλος για να καταλάβετε πως λειτουργεί και τις επιλογές που έχετε.Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε τι χρειάζεστε  και τι πρέπει να κάνετε γι κάτι.

Καλή επιτυχία με την μετακόμιση!

Are you looking for a rental? Search among 18,345 available rentals
Search now