Συχνές ερωτήσεις

Ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω οδηγούς για να λάβετε απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις μας

Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν λογαριασμό στο Rentola;

Με έναν λογαριασμό στο Rentola, θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερα από 15.962 διαθέσιμα διαμερίσματα προς ενοικίαση σε όλη τη χώρα, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για όλους τους ιδιοκτήτες. Επιλέξτε το βίντεο για να δείτε πώς να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια Αυτόματη Αναζήτηση;

Με τη δημιουργία μιας αυτόματης αναζήτησης, αυξάνετε τις πιθανότητές σας να βρείτε ένα νέο σπίτι που να ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες σας. Εισάγοντας τις προδιαγραφές σας για το επιθυμητό σπίτι, θα λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημιουργείται μια νέα αγγελία για ένα σπίτι στο Rentola.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το εργαλείο φιλτραρίσματος;

Το εργαλείο φιλτραρίσματος σας βοηθά με την αναζήτηση σπιτιού, καθώς έχετε την ευκαιρία να φιλτράρετε τα σπίτια που εμφανίζονται με βάση το ενοίκιο, τον αριθμό των δωματίων, την τοποθεσία και τον τύπο καταλύματος.

Πώς μπορώ να αναφέρω μια αγγελία ακινήτου;

Με την αναφορά μιας αγγελίας ακινήτου βοηθάτε τον εαυτό σας, τους άλλους πελάτες και εμάς. Για παράδειγμα, η κοινοποίηση μιας αγγελίας κατοικίας θα μπορούσε να βασίζεται σε υποψίες για ψευδή αγγελία κατοικίας, μια αγγελία με σαφή λάθη στην περιγραφή / τιμή, λάθη στα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη κ.λπ. Συνιστούμε και εκτιμούμε τη συνεργασία με τους πελάτες μας, ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε άμεσα λάθη στη σελίδα, και έτσι να παρέχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για εσάς.

Πώς μπορώ να ακυρώσω τη συνδρομή μου;

Με την κατάργηση της εγγραφής σας από το Rentola, αποποιείστε τις δυνατότητες πρόσβασης στις αγγελίες στέγασης και στα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών. Για να ακυρώσετε τη συνδρομή σας, πρέπει να συνδεθείτε. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Το προφίλ μου" και μετά στην επιλογή "Η συνδρομή μου" όπου θα βρείτε ένα κουμπί που σας επιτρέπει να διαγραφείτε. Λάβετε υπόψη ότι θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης - αυτή είναι η απόδειξη της ακύρωσής σας.

Έχετε ακόμα αναπάντητα ερωτήματα;

Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών στο e-mail [email protected]
Τα e-mail απαντώνται καθημερινά μεταξύ 10.00 - 16.00